Business Breakfast: Vikten av konsumentinsikter

Torsdagen den 21a september
08.00-09.30
Maria Skolgata 83,  Stockholm. (Nepa HQ)

Meltwater och Nepa bjuder in till inspirationsfrukost med spännande gäster!

Det är ingen nyhet att det under flera års tid skett en förskjutning av maktbalansen från varumärken till konsumenter. Där konsumenter inte längre är passiva mottagare av varumärkesbudskap, utan aktiva deltagare och formare av varumärkesuppfattningen på diverse sociala plattformar.  

Trots att skiftet pågått under en längre tid så är det för många bolag fortfarande en utmaning att inkludera konsumentens röst i sitt operativa samt strategiska arbete. Med detta som bakgrund kommer vi under frukosten att dela inspiration och konkreta tips kring hur du kan säkerställa att resterande delen av 2023 samt 2024 blir en period där konsumentinsikter blir ditt starkaste verktyg.

Med oss i paneldiskussionen har vi experter från Meltwater, Nepa och Orkla  som kommer att dela med sig av sin kunskap, erfarenhet och exempel på hur du med fördel arbetar insiktsdrivet. 

Nedan följer ett axplock av diskussionspunkter samt de fyra huvudområden som kommer att diskuteras av panelen:

Market Research och Social listening: Hur kompletterar dessa två metoder varandra när det gäller att förstå konsumentbeteenden och marknadstrender? 

Konsumentinsikter inom marknadsföring: Hur du omvandlar konsumentinsikter till framgångsrika marknadsföringskampanjer och marknadsstrategier?

Konsumentinsikter inom innovation & produktutveckling: Hur kan insikter från kunder och marknad vägleda innovation och produktutveckling? 

AI: Betydelsen av AI, och framtiden för AI när det gäller konsumentinsikter?

Begränsat antal platser, så anmäl dig nu!

Fill Out The Form Below To Register

Deltagare i paneldiskussionen

Emma Skäremo

Enterprise Account Executive, Meltwater
Emma Skäremo har arbetat på Meltwaters nykundsavdelning i 4 år. Sedan årsskiftet arbetar Emma som Enterprise Account Executive, där hon projektleder team för att sälja och implementera Meltwaters lösningar till HQ:n i EMEA-regionen, med specifikt fokus på Norden.

Jimmy Johansson

Head of Innovation,
Orkla
Jimmy Johansson har över 15 års erfarenhet av FMCG i roller inom produktion, kvalitet, produktutveckling och innovation. Sedan 1,5år leder Jimmy Orkla Confectionery and snacks innovationsarbete och ansvarar för att omvandla strategier, insikter och möjligheter till att genom förstudier, projekt och prototyping möjliggöra nya produkter och konceptuella lanseringar.

Susanne Wibréus

Strategy & consumer insights manager, 
Orkla Confectionery & Snacks
Susanne jobbar som Strategy & Consumer insight manager och har tidigare jobbat som brand manager, category manager, affärsutvecklingschef och marknadschef inom FMCG.

Robert Beatus

Head of R&D,
Nepa
Robert Beatus ansvarar för R&D på Nepa där han hjälper kunder att lösa dagens marknadsföringsutmaningar med hjälp av konsumentinsikter och dataanalys. De senaste 20 åren har han arbetat internationellt i ledande roller på innovationsdrivna företag inom Marketing Research och marknadsanalys. Robert tilldelades nyligen ”Insight250 award” för pionjärer inom insikt och analys av den globala insiktsorganisationen ESOMAR.

Cajsa Wirén

R&D, 
Nepa
Cajsa Wirén har arbetat på Nepa i 11 år med konsumentinsikter och analys för kunder inom ett brett spektra av branscher. Cajsa tillhör Nepas R&D-avdelning där hon jobbar med att utveckla Nepas metoder och lösningar inom varumärkes- och kommunikationsinsikter.


Intressant läsning

Hur du får ett försprång med insiktsdriven marknadsföring 

Vi vill dela med oss av en sprillans ny guide där vi går igenom hur du bäst utnyttjar insiktsdriven marknadsföring. Vi går bland annat igenom hur olika avdelningar kan utnyttja konsumentinsiker och AIs betydelse för att få insikter i realtid. Här kan du ladda ner guiden

Vad är konsumentinsikter?

Att skapa nöjda och lojala kunder är enkelt... Ge dem bara vad de vill ha! Även om du kanske tror att det enda sättet att göra detta är att skaffa superkrafter för tankeläsning, finns det en annan, mer genomförbar metod: konsumentinsikter. Vi har ett bra blogginlägg som på ett tydligt sätt beskriver både vikten- och vidden av konsumentinsikter. Lär mer här