Saavutettavat sisällöt verkkoviestinnässä ja sosiaalisessa mediassa

Torstai 4. helmikuuta 2021
klo 14.00-15.00

Webinaarista

Katso webinaaritallenne >>

Webinaarissa pureudutaan tiiviisti saavutettavan verkko- ja somesisällön tuottamiseen. Saat käytännönläheisiä vinkkejä verkkopalveluiden saavutettavan sisällön muotoiluun ja somepostausten rakentamiseen kaikille ymmärrettävään muotoon. Tehotunnin aikana osallistujat saavat ohjeita ja kuulevat digipalvelulain määrittelemiä linjoja teksti-, kuva-, video- ja -infograafien maailmaan. Kuulet myös, miten stooreista voi tehdä helposti saavutettavia ja opit, millainen on hyvä kuvan alt-teksti sekä miten mobiilivideoita voi helposti tekstittää.

Laadukas ja saavutettava sisältö palvelee kaikkia ihmisiä huolimatta siitä, onko heillä jokin sisällön tulkintaa rajoittava tekijä, kuten esimerkiksi lukihäiriö, näkö- tai kuulovamma tai vaikkapa heikko kielitaito. Saavutettavuusasiat on merkittävää huomioida kaikissa organisaatioissa, vaikka Suomessa saavutettavuusvaatimuksia määrittävä digipalvelulaki ei omaa organisaatiota koskettaisikaan.

Tervetuloa mukaan webinaariin, jossa saat ajankohtaisia ja käytännönläheisiä vinkkejä siihen, miten tehdä saavutettavaa sisältöä!

Webinaarin vetää selkeäsanainen ja käytännönläheinen, pitkän linjan viestinnän asiantuntija, kouluttaja ja tietokirjailija Piritta Seppälä Viestintä-Piritta Oy:sta.

Webinaarissa käydään läpi mm. seuraavia asioita:
  • Miksi saavutettavuus on tärkeää ja ketä lainsäädäntö koskettaa
  • Miten tuottaa saavutettavaa tekstisisältöä eri ympäristöihin
  • Vinkkejä saavutettaviin kuviin, videoihin, live-videoihin ja stooreihin
  • Miten välttää yleisimmät saavutettavuuden sudenkuopat
  • Linkki- ja vinkkilähteitä digipalvelulakiin ja saavutettavuus-sivustoille verkossa

Webinaariin osallistuminen on ilmaista ja kaikille ilmoittautuneille toimitetaan webinaarista myös tallenne.

Webinaarissa puhumassa

Piritta Seppälä

Viestintä-Piritta
Piritta on viestinnän, verkkoviestinnän ja sosiaalisen median asiantuntija, kouluttaja ja tietokirjailija, joka yrityksensä Viestintä-Piritta kautta on työskennellyt suomalaisten organisaatioiden viestinnän parissa jo 10 vuotta. Häntä kiitetään järjestäen sekä käytännönläheisestä otteestaan kouluttaa että puhua asioista ymmärrettävällä tavalla.

Piritta on tehnyt webinaareja yhteistyössä Meltwaterin kanssa jo useiden vuosien ajan ja ne ovatkin olleet vuosittain yksiä katsoituimpia webinaarejamme.
Piritta Seppala_webinaarin puhujakuva.png